top of page
DSC06047.jpg

SPEUREN

Wij splitsen onze speur-activiteiten graag in 2 delen op:

Speuren naar mogelijkheden & Natuurlijk speuren.


Sinds enkele jaren bieden we individuele speurlessen aan: het Natuurlijk Speuren.


Nu willen we graag een extra mogelijkheid bieden, die nog meer afgestemd wordt op de ontwikkeling en vaardigheden van jouw hond: Speuren naar mogelijkheden – een speurtraject op maat van jou en je hond.

Speuren | Dogs in Mind

SPEUREN NAAR MOGELIJKHEDEN

daar waar speuren geen doel op zich is,

maar een uitnodiging tot verdere groei en ontwikkeling.

Samen speuren, zoeken, ontdekken, snuisteren, uitpluizen, ontrafelen, exploreren en genieten van de talenten van jouw hond.


Een traject waarbij we uitgebreid de tijd nemen om jou en jouw hond te leren kennen, een traject waarbij jullie dichter komen tot jullie kern.

Om op een duurzame manier om te gaan met de ontwikkeling en de vaardigheden van jouw hond, is het belangrijk dat we eerst kijken naar wie jouw hond is: 

Wat heeft jouw hond nodig? Hoe gebruikt hij zijn omgeving? Welke ondersteuning heeft hij daar bij nodig?

Welke rol neem jij op dat moment op je? Hoe voelt dat voor jou?

Samen op stap, samen op ontdekking, samen speuren vanuit verbondenheid.

NATUURLIJK SPEUREN

Natuurlijk speuren als extra activiteit, waarin we streven naar een kwaliteitsvolle beleving voor jou én voor je hond.

Speuren is momenteel een populaire activiteit om samen met je hond te ondernemen.

Sinds we in 2016 met speuren zijn gestart, is het onze intentie om het ánders te doen. Bij Dogs in Mind willen wij ons onderscheiden door uitsluitend individueel te speuren én door af te stemmen op de ontwikkeling en de mogelijkheden van jouw hond. Bij ons ligt de focus helemaal op het beleven, niet op presteren.


Heb je een heel fijne relatie met je volwassen hond, en heb je het gevoel dat jullie allebei nood hebben aan wat extra uitdaging, dan kan speuren iets voor jullie zijn.

IMG_2368 (1).jpg

Benieuwd hoe anderen onze lessen ervaren? Lees hieronder enkele recensies:

Recensie speuren Dogs in Mind

Jill & Lize

Voor het eerst in jaren heb ik eindelijk een activiteit gevonden waar we beiden van kunnen genieten!

Lies voelt perfect aan wat Lize nodig heeft, wanneer het haar even te veel wordt, maar ook wanneer ze net dat beetje meer uitdaging nodig heeft.

Kortom, een echte aanrader! 

Recensie speuren Dogs in Mind

Karen & Pip

Met Lies speuren naar mogelijkheden is voor mij telkens een reset van de basis van hoe ik naast mijn hond wil staan. Heel bijzonder is ook om te zien hoe Pip zijn talenten naar boven komen bij Lies. Van bange en onzekere hond, naar een geconcentreerde hond die geniet van de duidelijkheid en communicatie met Lies.

Recensie speuren Dogs in Mind

Benedikte, Hélène & Omer

Sinds de allereerste speurles worden zowel wij als Omer door Lies erkend in wie we zijn. Er is oprechte interesse. Er is luisterbereidheid. Er is begrip. Er is kennis. Er is deskundig advies. En o ja, er is humor! Deze cocktail van eigenschappen die Lies één voor één bezit, zorgt ervoor dat het speuren naar mogelijkheden perfect aansluit bij wat Omer in relatie met ons – en vice versa – nodig heeft.
Sinds we speuren is Omer gegroeid en hij laat ons meegroeien.
Dus bedankt! Bedankt Omer om ons tot bij Lies te brengen. En bedankt Lies om ons dichter bij Omer te brengen.

Recensie speuren Dogs in Mind

Sofie & Nena

Speuren naar mogelijkheden heeft mij vooral veel inzichten gegeven in de wijze keuzes die Nena maakt. Waarom neemt ze dat pad? En niet het andere? Lies vertaalt het voor jou en je begrijpt ook je hond beter. De connectie die ik nu met Nena voel, is nog zo groot want het speuren doen we samen.

20220723_083542_edited.jpg

Marijke & Sjokola

Jullie nemen elke keer de tijd, zodat Sjokola jullie op haar tempo en haar eigen manier kan begroeten. Dat vind ik fantastisch! 
Ze is al een groot stuk gegroeid in haar zelfvertrouwen door jullie, want alles gebeurt steeds in functie van Sjokola & in een ongedwongen sfeer. Er wordt elke keer rekening gehouden met ons en met eventuele omstandigheden. Sinds we speuren bij jullie, zie ik Sjokola’s zelfvertrouwen ook groeien. Onze band wordt sterker, we hebben respect voor elkaar, zonder ook maar iets af te dwingen. Dankzij Lies en Koen heb ik al veel bijgeleerd ivm de lichaamstaal van Sjokola en het helpt me om haar en de dingen die ze belangrijk vindt, beter te begrijpen.

Recensie Dogs in Mind

Katrien, Thierry & Dulce

Wat was het heerlijk om ’s morgens met Dulce haar eerste speurlesje te mogen meemaken.

Zonder enige druk en vol enthousiasme had ons hondje al snel door dat dit best leuk was en wij als baasjes konden alleen maar fier zijn.

Maar wat nog veel frappanter was, we hadden nog zelden zo’n ontspannen Dulce gezien.

Een echte aanrader dus die speurlesjes en een enorme verrijking voor de baasjes!

bottom of page