top of page
DSC06047.jpg
Speuren: Afbeelding

SPEUREN

Wij splitsen onze speur-activiteiten graag in 2 delen op:

Speuren naar mogelijkheden & Natuurlijk speuren.


Sinds enkele jaren bieden we individuele speurlessen aan: het Natuurlijk Speuren.


Nu willen we graag een extra mogelijkheid bieden, die nog meer afgestemd wordt op de ontwikkeling en vaardigheden van jouw hond: Speuren naar mogelijkheden – een speurtraject op maat van jou en je hond.

Speuren: Tekst
Speuren | Dogs in Mind

SPEUREN NAAR MOGELIJKHEDEN

Een speurtraject op maat van jou en je hond.

Samen speuren, zoeken, ontdekken, snuisteren, uitpluizen, ontrafelen, exploreren en genieten van de talenten van jouw hond.


Een traject waarbij we uitgebreid de tijd nemen om jou en jouw hond te leren kennen, een traject waarbij jullie dichter komen tot jullie kern.

Om op een duurzame manier om te gaan met de ontwikkeling en de vaardigheden van jouw hond, is het belangrijk dat we eerst kijken naar wie jouw hond is: 

Wat heeft jouw hond nodig? Hoe gebruikt hij zijn omgeving? Welke ondersteuning heeft hij daar bij nodig?

Welke rol neem jij op dat moment op je? Hoe voelt dat voor jou?

Samen op stap, samen op ontdekking, samen speuren vanuit verbondenheid.

Om te verduidelijken wat ik bedoel met verbondenheid en hoe wij dit toepassen in onze begeleiding, geef ik jullie graag de volgende quote mee van David Pithie.

Speuren: Diensten

"Iedere relatie bestaat uit 2 partijen. In de relatie mens-hond spreken we zelfs van 2 partijen van een andere soort, een soort-overschrijdende relatie dus. 

Twee soorten die slechts in staat zijn om zich op een natuurlijke manier te ontwikkelen vanuit een wederkerige relatie met anderen. 

Allebei sociale wezens met de behoefte aan een hechte relatie met een belangrijk iemand. Een relatie die van belang is om een solide basis te kunnen leggen voor een leven in vertrouwen. Vertrouwen in zichzelf en in de omgeving. 

Hiermee wordt bedoeld dat het uiteindelijk niet voldoende is als de mens zegt dat hij een goede relatie heeft met zijn hond. Het is belangrijk dat ook de hond de relatie als zodanig zal ervaren."

David Pithie - grondlegger van de visie OPVOEDEN VANUIT VERBONDENHEID

Speuren: Citaat
IMG_2368 (1).jpg

NATUURLIJK SPEUREN

Natuurlijk speuren als extra activiteit, waarin we streven naar een kwaliteitsvolle beleving voor jou én voor je hond.

Speuren is momenteel een populaire activiteit om samen met je hond te ondernemen.

Sinds we in 2016 met speuren zijn gestart, is het onze intentie om het ánders te doen. Bij Dogs in Mind willen wij ons onderscheiden door uitsluitend individueel te speuren én door af te stemmen op de ontwikkeling en de mogelijkheden van jouw hond. Bij ons ligt de focus helemaal op het beleven, niet op presteren.


Heb je een heel fijne relatie met je volwassen hond, en heb je het gevoel dat jullie allebei nood hebben aan wat extra uitdaging, dan kan speuren iets voor jullie zijn.

Speuren: Diensten
bottom of page