top of page
IMG_5190_edited.png

HOE ONZE KLANTEN ONZE LESSEN ERVAREN:

Review Recensie Dogs in Mind

Jarenlang was ik op zoek naar een geschikte activiteit voor Lize, mijn golden van ondertussen 6 jaar. De klassieke hondenschool was toch niet helemaal geschikt voor haar want ondanks alle goeie bedoelingen leek niemand echt aan te voelen wat Lize nodig had. Na elke les kwamen we beide gefrustreerd terug thuis, dit was niet wat we zochten…

Tot ik na een tip bij Lies terecht kwam en besloot om het speuren naar mogelijkheden eens een kans te geven.

Lize kreeg de kans om op haar eigen tempo en zonder enige druk haar speurtalent naar boven te laten komen. Voor het eerst in jaren heb ik eindelijk een activiteit gevonden waar we beiden van kunnen genieten! Na elke les heb ik een dolgelukkige en relaxte hond die volop heeft kunnen genieten van haar uur speuren.

Lies voelt perfect aan wat Lize nodig heeft, wanneer het haar even te veel wordt en we wat moeten terugschakelen maar ook wanneer ze net dat beetje meer uitdaging nodig heeft. Zo worden de lessen op maat van Lize gemaakt, exact wat zij nodig heeft. Niks moet, alles mag! 

Ook voor mij als baasje is het al een enorm leerrijke ervaring geweest, doorheen de speurlessen geeft Lies tips over hoe ik bepaalde gedragingen kan lezen/interpreteren en hoe ik hier dan best mee omga.  


Kortom, een echte aanrader!

Jill & Lize

Review Recensie Dogs in Mind

Met Lies speuren naar mogelijkheden is voor mij telkens een reset van de basis van hoe ik naast mijn hond wil staan. Na elke ontmoeting weet ik weer naar welke waarden ik wil streven en in welke energie ik wil samen leven met Pip.

Ik zie ook weer duidelijk welke leider ik wil zijn voor hem en sta met meer kracht naast en bij hem.

Nadien sluipen traag weer oude gewoontes onze relatie binnen die niet voedend zijn, maar bij Lies worden deze als het ware telkens opnieuw gereset.

Heel bijzonder is ook om te zien hoe Pip zijn talenten naar boven komen bij Lies. Van bange en onzekere hond tijdens de eerste 2 speurlessen veranderde hij naar een geconcentreerde hond die geniet van de duidelijkheid en communicatie met Lies.

Als we de auto zien staan is het heel vaak wakker worden uit een bijzondere wereld vol prachtige geheimen, waarin Lies ons met veel passie meeneemt.

Lies, we genieten naast al jouw kennis ook enorm van jouw aanwezigheid!

Dankjewel voor elke reis die we samen al maakten, én ook voor de extra worstjes  - moet ik zeggen van Pip - 🙂

Karen & Pip

Review Recensie Dogs in Mind

Op doorverwijzing van onze hondengedragstherapeut Eline zijn wij in contact gekomen met Lies. Speuren, leuk! Ons verstoppen in het bos en Omer die ons kilometers verder aantreft. Had gekund… maar het draaide anders – lees ‘waardevoller’ uit. Benieuwd naar ons verhaal? 

Net voor we in contact kwamen met Lies werd bij Omer een angststoornis vastgesteld. Zijn angst voor andere honden en mensen uit zich in luid geblaf, controleverlies en uitvallen. Misschien vervelend voor de omgeving, maar ook hard voor de baasjes. Enerzijds is er het besef dat Omer het niet makkelijk heeft in deze wereld. Anderzijds zijn er de 'oei oei’s', de 'amai’s' en vaak afkeurende blikken van voorbijgangers. Daar wordt geen enkel hondenbaasje gelukkig van. 

Sinds de allereerste speurles (eind 2021) worden zowel wij als Omer door Lies erkend in wie we zijn. Er is oprechte interesse. Er is luisterbereidheid. Er is begrip. Er is kennis. Er is deskundig advies. En o ja, er is humor! Deze cocktail van eigenschappen die Lies één voor één bezit, zorgt ervoor dat het speuren naar mogelijkheden perfect aansluit bij wat Omer in relatie met ons – en vice versa – nodig heeft. 

Heel mooi om te zien hoe de angst van Omer tijdens het speuren plaats maakt voor een gezonde portie zelfvertrouwen – en tussen ons gezegd en gezwegen soms zelfs wat attitude 😊 Lies voelt perfect aan wanneer een extra uitdaging op zijn plaats is, maar ook wanneer er beter even op de rem wordt gestaan. Welke situatie ons pad ook mag kruisen op speurles, één ding is zeker: het biedt mogelijkheden.

Sinds we speuren is Omer nog steeds Omer, maar dan wel een serieus stuk groter. Hij is doorheen de speurlessen gegroeid en laat ons meegroeien. De buitenwereld is nog steeds niet gemakkelijk, but now we can handle it together!

Dus bedankt! Bedankt Omer om ons tot bij Lies te brengen. En bedankt Lies om ons dichter bij Omer te brengen.

Benedikte, Hélène & Omer

Review Recensie Dogs in Mind

Speuren naar mogelijkheden is zo veel meer dan alleen gaan zoeken naar iets of iemand. Het heeft mij vooral veel inzichten gegeven in de (wijze) keuzes die Nena maakt. Waarom neemt ze dat pad? En niet het andere? Lies vertaalt het voor jou en je begrijpt ook je hond beter. Het was een zoektocht om te weten te komen waar Nena haar ei in kwijt kan, en via via zijn we bij Lies terechtgekomen. Alles wat Nena deed bij Lies, bevestigde wat ik stiekem wel al wist: Nena speurt super graag. Maar bij Lies is het een 1 op 1 aanpak en dat maakt het nog zo bijzonder. De connectie die ik nu met Nena voel, is nog zo groot want het speuren doen we samen.

Sofie & Nena

Review Recensie Dogs in Mind

Jullie nemen elke keer de tijd, zodat Sjokola jullie op haar tempo en haar eigen manier, kan begroeten. Dat vind ik fantastisch!

Na een korte wandeling, afgestemd op Sjokola, gaan we van start. In het begin vond ze het spannend als Lies of Koen vertrok, maar ook daar hielden jullie rekening mee.

Nu is ze al een groot stuk gegroeid in haar zelfvertrouwen door jullie, want alles gebeurt in functie van Sjokola, geen druk, het is puur ontspannend.


Altijd zijn we blij als we het sein horen en dan kijken we elkaar aan. Zonder woorden weet ze dat ze mag gaan zoeken. Onmiddellijk van start, maar toch alle geurtjes checken, want dat mag. Niet tegen de tijd, het is geen wedstrijd, pure fun voor ons! 

Naarmate we dichterbij komen, zie je haar gedrag helemaal veranderen. Ze kwispelt, haar enthousiasme stijgt, ze kijkt nog even naar mij en dan weet ik het zeker: Lies of Koen zit hier dichtbij. Ik laat haar gaan en ik geniet van haar blijdschap, want het maakt mij ook gelukkig om haar zo trots te zien wanneer ze de verstopplaats ontdekt.

Alles gebeurt in een ongedwongen sfeer, er wordt rekening gehouden met ons, met eventuele omstandigheden… Niets moet. Sinds we speuren bij jullie, zie ik Sjokola groeien in haar zelfvertrouwen. Onze band wordt sterker, we hebben respect voor elkaar zonder ook maar iets af te dwingen.


Dankzij Lies en Koen heb ik al veel bijgeleerd ivm de lichaamstaal van Sjokola en het helpt me om haar en de dingen die ze belangrijk vindt, beter te begrijpen.

Marijke & Sjokola

Review Recensie Dogs in Mind

Anderhalf jaar geleden zijn wij tot de adoptie van Dulce overgegaan, een Spaans hondje met een enorm zwaar verleden.

Het vertrouwen leren hebben in haar nieuwe baasjes, het alleen leren zijn, het wandelen, twee zware operaties omdat haar heupjes kapot waren…ze heeft het allemaal met glans doorstaan.

Eens dit achter de rug was zochten we naar een leuke, ontspannende activiteit om met ons drietjes te doen en kwamen we bij Lies van Dogs in Mind terecht.

Wat was het heerlijk om ’s morgens met Dulce haar eerste speurlesje te mogen meemaken.

Zonder enige druk en vol enthousiasme had ons hondje al snel door dat dit best leuk was en wij als baasjes konden alleen maar fier zijn.

Maar wat nog veel frappanter was, we hadden nog zelden zo’n ontspannen Dulce gezien.

Ondertussen gaan we maandelijks een uurtje speuren bij Lies en heeft onze viervoeter de smaak goed te pakken.

Wij als baasjes kunnen Lies alleen maar dankbaar zijn voor haar ongelooflijke gave om ons hondje te begrijpen/lezen en die kennis aan ons door te geven.

Wat wij van haar al geleerd hebben, dat nemen we elke dag mee.


Een echte aanrader dus die speurlesjes en een enorme verrijking voor de baasjes!


Keep up the good work Lies

Katrien, Thierry & Dulce

bottom of page